Vrijwilligersreizen najaar 2015

04-09-2015 00:00

Vrijwilligersreizen - hulp bij heropbouw na de aardbevingen

 

In het najaar van 2015 organiseerde project Aasha 2 vrijwilligersreizen, met als doel de dorpen Dadhikot en Banakhu een handje te helpen na de miserie die ze te verwerken kregen door de aardbevingen.  

Tijdens de eerste periode (september 2015) mochten we Danny een maand lang als werkkracht inzetten.

Tijdens de tweede periode (okt-nov 2015) was het een groepje van 10 personen die 14 dagen lang het beste van zichzelf kwamen geven.

Er waren verschillende redenen waardoor heropbouw niet mogelijk was, onderandere de brandstofcrisis zorgde ervoor dat mensen hun bouwmaterialen niet op de juiste bestemming kregen.  Gelukkig lag er nog veel afbraakwerk te wachten.  

De vrijwilligers lieten het niet aan hun hart komen en stortten zich op de vernielde huizen om deze (verder) af te breken.  In totaal werden er 6 gezinnen (Rabi, Ram Devi didi, Raj, Santosh, Saurab en oma en opa Waiba) geholpen, die stuk voor stuk de vrijwilligers erg dankbaar zijn.  

Het was een avontuur voor iedereen, vooral de uitstappen naar het afgelegen Banakhu.  Ook wij zijn een ervaring rijker nu we voor het eerst zulke reizen voor vrijwilligers organiseerden.  En het was een succes!

 

Een enorme dankuwel aan Danny, Annemie, Nica, Robin, Jan, Jorinde, Nik, Hilde, Inge, Jona en Jacques!